marți, 5 februarie 2013

Terra

Haideti sa salvam planeta!

Exista cateva modalitati care le putem aplica in viata noastra pentru a proteja planeta si pentru a prelungi viata si sanatatea omenirii.

Fiecare om in parte are responsabilitatea de a se ingriji de “sanatatea” Pamantului deoarece este in folosul omenirii. Iata cateva lucruri care trebuie facute pentru a prelungi viata si sanatatea Pamantului.

Primul si cel mai important este sa evitam mersul cu masina. Dupa cum stim omul este aproape dependent de masina si acest lucru este forte grav. Mergi pe jos, mergi cu bicicleta, mergeţi mai mulţi într-o maşină sau mergi mai des cu mijloacele de transport în comun deoarece la fiecare 2 kilometri parcursi cu masina se eliminca circa 450 de grame de dioxid de carbon. Orasul care gazduieste Jocurile Olimpice din anul acesta, Beijing a oprit toate masinile care eliminau o cantitate mare de dioxid de carbon si au ajuns la rezultate formidabile in doar o luna.


Alta modalitate ar fi una extrem de simpla si necostisitoare si anume ca fiecare om sa planteze cate un copac. S-au facut cateva cercetari si s-a ajuns la acest rezultat: fiecare copac absoarbe o tona de dioxid de carbon pe intreaga sa durata de viata. Un lucru atat de simplu care poate insemna atat de mult pentru omenire.

Stinge dspozitivele electrice. Daca eviti sa folosesti televizorul, calculatorul sau alte dispozitive eviti producerea a sute de kilograme de dioxid de carbon.

Concluzie:

1998 a fost cel mai fierbinte an din istorie.Concentraţiile de dioxid de carbon înregistrate în prezent în atmosferă sunt cele mai mari din ultimii 150.000 ani. Niciodată până acum umanitatea nu s-a confruntat cu o asemenea imensă criză de mediu. Dacă nu luăm urgent măsuri pentru a opri încălzirea globală, schimbările ar putea fi ireversibile şi pagubele inestimabile.

Fi tu cel care salveaza Pamantul. Evita poluarea!


Un comentariu:

Anonim spunea...

Awesome article.

Review my web blog: Altgold verkaufen